Hvad kan behandles med kropsterapi  

Kropsterapi er en effektiv behandlingsform, som kan behandle eller lindre følgende fysiske og psykiske lidelser:

  • Stress
  • Angst
  • Depression
  • Uro
  • Søvnproblemer
  • Migræne
  • Spændinger/anspændthed
  • Manglende energi
  • og meget mere
Kroppens følelser

Kroppen: Ubalance, smerter eller skavanker i venstre side af kroppen vil typisk relatere til kvinderne (eks. mor, søster, datter, veninde) i ens liv, hvor højre side relaterer til mændene i vores liv (eks. far, ægtefælle, mandelig chef, bror). Venstre side vil ofte også relatere til udfordringer med andres forventninger til en, hvor højre side repræsenterer egne forventninger til sig selv, samt at tage ansvar for sig selv.

Kæben: Kæbeproblemer har som regel at gøre med et overdreven behov for kontrol. Indestængt vrede, bide tænderne sammen frem for at udtrykke sig, giver spændinger i kæberne. Kæberne er det sted hvor alt det vi ikke får sagt, kan sætte sig. 

Halsen: Halsen og nakken er forbindelsen mellem krop og hoved. I en anspændt hals kan der sidde uforløst gråd, en anspændt hals kan skyldes manglende mod til at forsvarere sig selv, eller manglende mod til at tale fra hjertet og give udtryk for holdninger og meninger mm.

Nakken: En stiv nakke kan betyde at man har svært ved at tage beslutning om hvilken vej man skal vende sig. En stiv nakke kan også være tegn på overdreven selvkontrol eller stædighed.

Skulderne: Når man gør noget man helst vil være fri for, eller når presset der hviler på ens skuldre bliver for tungt, kan det give spændinger i skulderne. Er skulderne trukket op til ørene, kan det tyde på en stress relateret tilstand. Er skulderne trukket ind foran brystet, kan det tyde på et behov for at passe på sig selv. 

Arme: Armene repræsenterer kapaciteten og evnen til at omfavne relationer og livsoplevelser, samt at kunne give og tage imod. Overarme har at gøre med kapaciteten, og underarmen med evnen. Albuen er det led som bøjer vores arme. Det gør os i stand til at åbne vores arme og favne verden. Albuen kan også bruges til at kæmpe os frem i livet.

Hænder: Det er med hænderne vi modtager og griber efter ting, mennesker og oplevelser vi ønsker. Det er også med hænderne vi fastholder.

Brystet: Uforløst sorg kan sætte sig i brystet, og kan give mindre plads til vejrtrækningen. Selve brystkassen kan være indsunken, hvilket kan være et tegn på, at man har følt at man ikke har fået den plads til at fylde, både i hjemmet og generelt i livet. Omvendt kan en fremskudt brystkasse indikere at der er et behov for at fylde.  

Maven: Mellemgulvet: Solar plexus fungerer som bindeled mellem hovedet og kroppen, f.eks. fastlåste tankemønstre, trangen til at lukke af for egne følelser og pleaser rollen. Solar plexus kan (ubevidst) lukke af til kroppen og derved risikere at lukke af for ens følelser. Angsten for ikke at kunne præstere kan sætte sig som spændinger i solar plexus.

Midterste del af maven: Udefrakommende krav og forventninger som man ikke har lyst til at imødekomme, nervøsitet og angst for afvisning kan sætte sig som spændinger i dette område af maven.

Nederste del af maven: Dyb frygt for om alt nu vil gå godt, livsangst, gammel og/eller indestængt vrede kan sætte sig som spændinger i den nederste del af maven.

Hofte: Hvis man har angst for at træffe store beslutninger, manglende mod til at kaste sig ud i livet kan det sætte sig som problemer og spændinger i hoften.  

Lysken: Udfordringer i forhold til seksualitet kan skabe problemer i lysken, men også tilgang til livet og om man har mod på at stå frem eller om man trækker sig, kan give spændinger i lysken.

Ryggen: Øvre del af ryggen: belastes særligt af følelsen af at føle sig uelsket og manglende støtte i livet. Manglende evne til at tage imod kærlighed kan sætte sig i den øvre del af ryggen som spændinger.

Midterste del af ryggen: Sider af sig selv man måske godt ville have mere af, men holder tilbage låses her. Skyggesider hos andre man bliver irriteret over, kan også sætte sig i den midterste del af ryggen som spændinger.

Lænden: Angsten for svigt eller for at miste, samt følelser af usikkerhed kan sætte sig som spændinger i lænden. Har du høje krav og forventninger, som kan være svære at indfri til dig selv, kan det også give problemer i lænden.

Baller: Ballerne relaterer til evnen til at stille krav til sig selv og presse sig selv. Undertrykt, gammel og/eller indestængt vrede kan låse sig fast i ballerne. 

Benene: Benene repræsenterer hvordan man forholder sig til livet, og om vi kan flytte os. Knæet er skabt til kunne give efter, samt ydmyghed. Overspændte ben kan indikere at det har været svært at stå fast. Problemer med ens knæ kan optræde hvis man som person er stædig, ubøjelig eller selvretfærdig.

Fødder: Fødderne afspejler om man er glad og tilfreds med den retning man har i livet. En frygt for hvad der ligger forud, kan give ømme fødder eller hyppige forstuvninger.


Behandlingen

Jeg afsætter en time til en behandling. Selve behandlingen starter med, at vi taler om, hvordan jeg kan hjælpe dig.  

Herefter fortsætter behandlingen på briksen, hvor der arbejdes med kroppen gennem dybdegående massage, akupressur, zoneterapi og guidet vejrtrækning.

Via den guidede vejrtrækning vil du kunne slappe af i kroppen, give slip på spændinger og efterfølgende have en følelse af kropslig frihed og indre ro.

Behandlingen afsluttes typisk med, at vi tale vi om, hvilke følelser og tanker, der er dukket op i løbet af behandlingen.


Følelsesmæssige reaktioner

Du vil kunne opleve følelsesmæssige reaktioner på den behandling, du har modtaget, og det kan være svært at stå med selv. Typisk vil det være under selve behandlingen, men nogle gange kan reaktionen komme senere. De fysiske reaktioner består oftest af en opblussen af de symptomer og spændinger, der er blevet behandlet for – i mere eller mindre grad. De fortager sig oftest efter 2 –3 dage, men kan, afhængig af problemets omfang, godt vare ved i længere tid

 

Derfor skal du vide, at hvis du har spørgsmål eller har brug for en snak, er du altid velkommen til at skrive til mig. Hvis det er meget presserende så send mig en sms. Jeg vil derefter kontakte dig for at aftale et tidspunkt, hvor vi kan tale sammen.

Det er vigtigt at drikke rigeligt med vand i dagene efter en behandling for at udvaske den øgede udskillelse af affaldsstoffer fra kroppens celler. Drik min. 2 liter pr. døgn. Generelt er det godt med ro resten af dagen. Gå hjem og slap af.